The 2 Dutchies

Naast onze verloskundigenpraktijk Puur aan de Rijn, zijn wij in 2021 ook gestart met onze webshop in kraamverband, oftewel The 2 Dutchies. Wist je dat 90% van alle vrouwen die voor de eerste keer vaginaal bevallen schaafwondjes, ruptuur (scheurtje) of episiotomie (knip) heeft? Meestal geneest het snel en goed, maar dat neemt niet weg dat zelfs het kleinste schaafje pijnlijk is. Er moet toch iets zijn om dat gebied waar net een kindje doorheen gekomen is goed te kunnen verzorgen, niet alleen om de zwelling sneller tegen te gaan en pijn te verminderen, maar ook om ervoor te zorgen dat moeders meer kunnen genieten en sneller mobiel zijn. 

Daarom zijn wij opzoek gegaan naar een oplossing… 

Het “Coolste” kraamverband

Anno 2021 kunnen we de vrouw eigenlijk alleen nog maar helpen met huis, tuin en keukenmiddeltjes (zoals bevroren kraamverbanden of zelfs boterhamzakjes gevuld met appelstroop), om je perineum (gebied tussen vagina en anus) te verzorgen de eerste dagen na de bevalling.

Dit moet toch anders kunnen, want wat gebeurt er met iemand die op het sportveld valt, zich bezeert of iets kneust? Juist! Koelen!

Het “coolste” kraamverband is vriendelijk in gebruik. Bij openen van het kraamverband oefen je wat druk uit en vervolgens doet de met vloeistof (water) gevulde sachet binnenin knappen. Vervolgens moet je nog even goed schudden, en het verkoelende effect in het kraamverband wordt geactiveerd! 

Je gebruikt het als een gewoon kraamverband, er is geen vriezer nodig en je plakt hem in je onderbroek.

In Groot-Brittanië heeft het “coolste” kraamverband al meerdere awards gewonnen! Wij zijn ook erg enthousiast en krijgen veel positieve reacties van kraamvrouwen die het kraamverband hebben gebruikt. Bestellen kan in onze webshop www.the2dutchies.nl of bij ons in de praktijk.