Kinderwens

Kinderwens spreekuur

Je lifestyle heeft invloed op de gezondheid van je baby. Deze invloed begint al voor de bevruchting, en niet alleen bij vrouwen! De eerste weken van de zwangerschap zijn het belangrijkst in de ontwikkeling van een kind. Als je nog maar net weet dat je zwanger bent, gaat het hartje al kloppen en wordt het zenuwstelsel aangelegd.

In de eerste tien weken na de bevruchting gebeurt er heel veel. Daarna is de baby “af”, dat wil zeggen: alle organen zijn gevormd. Daarom is je lifestyle veranderen wanneer je ontdekt dat je zwanger bent, dus eigenlijk te laat.

Bereid je voor op een zwangerschap op het moment dat jullie besluiten dat er een baby mag komen. Dit kun doen door gezond te leven en te voorkomen dat je wordt blootgesteld aan schadelijke invloeden. Met een gezonde lifestyle draag je bij aan de gezondheid van je baby en kun je de kans op zwangerschap verhogen.

Het is belangrijk om al vanaf het moment dat je een kinderwens hebt, foliumzuur te gaan slikken. Wetenschappelijk is bewezen dat foliumzuur de kans op neuraalbuis defecten (zoals open ruggetje) verkleind. Later in de zwangerschap zorgt foliumzuur ervoor dat je minder snel bloedarmoede zal krijgen.

Kinderwens consult

Voorafgaand aan het consult vragen we je de vragenlijst op zwangerwijzer in te vullen en deze mee te nemen naar de praktijk.

Tijdens het kinderwensconsult bespreken we veel met jullie: jullie leefwijze, eventuele ongezonde gewoonten, de gezondheid van jullie familie, invloeden van buitenaf, werk, eventuele eerdere zwangerschappen, medicijnen die je misschien gebruikt, je cyclus en je krijgt voorlichting over vruchtbaarheid, zwangerschap en een gezonde leefstijl.

Indien nodig zullen we je verwijzen naar een gespecialiseerd arts.

Aan het einde van het gesprek bij ons krijg je informatiemateriaal mee, zodat je thuis alles nog eens kunt doorlezen.

Het kinderwensconsult kost bij ons € 50,- en wordt soms in de aanvullende verzekering vergoed. Vraag je verzekeraar of je voor vergoeding in aanmerking komt.

Een gezonde start van een nieuw leven!