Wanneer bellen

Je MAG ons ALTIJD bellen! Wij zijn 24/7 bereikbaar op 06- 42 42 13 00

Wanneer je het beste kunt bellen voor de bevalling is voor iedereen verschillend. Belangrijk is dat je belt wanneer je graag hebt dat we komen of wanneer je om wat voor reden dan ook graag contact hebt, al is het om te overleggen!

Voor hulp bij de bevalling bel je ons op nummer: 06- 42 42 13 00. Als we hierop niet te bereiken zijn kun je ons laten oproepen via de doktersdienst op 0900-1515.

In geval van bloedverlies, vruchtwaterverlies en/of weeën vóór 37 weken moet je ons altijd direct bellen!

Weeën

Wij vinden het belangrijk dat je ons belt als je ons nodig hebt.

Verwacht je je eerste kind, dan moet je ons in ieder geval bellen wanneer je een uur lang elke drie minuten een wee hebt. Bij een volgend kind bel je in ieder geval bij weeën om de vijf minuten.

Vruchtwaterverlies

Het is mogelijk dat je ineens een golf vruchtwater verliest. Het kan ook zijn dat je doorlopend kleine beetjes vocht verliest.  Wanneer de kleur niet helder is, maar groen/bruin door ontlasting van de baby, dan moet je ons direct bellen. Als je ‘s nachts helder vruchtwater verliest mag je even bellen. We willen het in elk geval uiterlijk de volgende ochtend rond 9 uur weten. Breken de vliezen overdag bel dan direct. Indien het hoofd bij de laatste controle niet was ingedaald, (dat vertellen we je dus op het spreekuur) moet je ons direct bellen en thuis gaan liggen.

Twijfel je over de kleur van het vruchtwater of ben je ongerust, bel ons dan!

Bloedverlies

Het verliezen van de slijmprop kan gepaard gaan met gering bruin/rood bloedverlies.  Dit bloedverlies hoef je ons niet te melden, tenzij je je er ongerust over maakt. Overig rood vaginaal bloedverlies moet je ons altijd melden.

Je voelt de baby minder of anders bewegen

Als je de baby minder voelt bewegen, dan is het goed om even rustig op je zij te gaan liggen. Als je een half uur op je zij ligt, voel je het kindje vaak een aantal keren schoppen. Maak je je zorgen om de hoeveelheid bewegingen en is het anders dan anders. Bel ons dan altijd en wacht niet af tot ‘s avonds laat of ‘s nachts!

Ongerustheid

Als je ergens ongerust over bent mag je ons ALTIJD bellen!