Verloskundigen Valkenburg

Verloskundigen Valkenburg

Puur Verloskunde in Valkenburg en omgeving is er voor iedereen die zwanger is of een kinderwens heeft. Op zoek naar goede verloskundigen? Valkenburg is een nieuwe verloskunde praktijk rijker met Puur. De verloskundigen in deze praktijk zijn ervaren en deskundig maar daarnaast ook betrokken en vooruitstrevend.
De verloskundigen in Valkenburg bieden je alle zorg rondom je zwangerschap zoals controles, echo’s, bevalling en kraamtijd.

Intake gesprek

We starten met een intakegesprek met jou en een van onze verloskundigen. Zo leren we elkaar beter kennen en nemen we alle stappen met je door met betrekking tot onderzoeken en controles. Ook voeren we een echo uit om te kijken of het hartje klopt, of het gaat om een eenling of meerlingzwangerschap en of de zwangerschap in de baarmoeder zit. Je bloeddruk controleren we bij elke controle en hier starten we mee bij het intake gesprek. Ook moet je bloed laten prikken in het ziekenhuis of bij de dokter, je krijgt hier tijdens de intake een labformulier voor.

Termijnecho

Na het intake gesprek plannen we de termijnecho in. Deze echo vindt plaats rond de 11 weken om de uitgerekende datum goed te kunnen bepalen. Onze verloskundigen in Valkenburg zijn gekwalificeerd om dit te doen en we hebben alle apparatuur in de praktijk om de echo uit te voeren.

Echo

Naast de eerste echo en de termijnecho zijn er nog een aantal momenten waarop we een echo maken. Ook deze echo’s kunnen de verloskundigen in Valkenburg op de praktijk uitvoeren.

  • Structureel echoscopisch onderzoek: Ook wel de 20 weken echo. Hierbij wordt gekeken naar lichamelijke afwijkingen  en naar de organen van het kindje. Ook wordt er gekeken of het kindje goed groeit en naar de hoeveelheid vruchtwater.
  • Groeiecho: Deze echo wordt gemaakt rond de 30e week van je zwangerschap en maken we om de groei van je kindje  te beoordelen, wordt de ligging van de placenta bekeken en kijken we naar de hoeveelheid vruchtwater.
  • Liggingsecho: In de 36e week wordt de ligging van het kindje bekeken doormiddel van een echo. Dit doen we om er zeker van te zijn dat het kindje met het hoofdje naar beneden ligt. Tevens wordt nog een keer gekeken naar de groei van het kindje en de hoeveelheid vruchtwater.

Alle bovengenoemden echo’s worden vergoed door de zorgverzekeraar.
Daarnaast kun je in de praktijk in Valkenburg een pretecho laten maken door onze verloskundigen. Deze echo wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Bevalling

Tijdens de bevalling word je bijgestaan door onze verloskundigen. Valkenburg heeft zelf geen ziekenhuis, maar wij werken samen met het LUMC en Alrijne ziekenhuis in Leiden. Als er geen medische redenen zijn om in het ziekenhuis te bevallen, mag je zelf kiezen of je thuis wilt bevallen of poliklinisch in het ziekenhuis. Denk hier goed over na, voordat het moment van de bevalling zich aandient! De weeën beginnen vaak thuis, je belt de praktijk om dit aan te geven, we komen langs om vast te stellen hoe ver de bevalling is gevorderd en hoe we het verder aanpakken.

Kraamtijd

Ook tijdens de kraamtijd komen we in de eerste week regelmatig bij je langs. We bespreken de controles die de kraamverzorgster doet bij jou en de baby en verrichten, indien nodig, zelf een aantal controles.

Op zoek naar deskundige en betrokken verloskundigen? Valkenburg is met Puur Verloskunde een goed gekwalificeerde verloskundepraktijk rijker! Voor vragen of om een afspraak te maken, neem contact met ons op.

Tel: 06 42 42 13 00
E-mail: info@puurverloskunde.com