Verloskundigen Katwijk

Verloskundigen Katwijk en omgeving

Puur verloskunde in Valkenburg is niet enkel werkzaam in Valkenburg. Voor alle zwangere vrouwen in de omgeving zijn ze er, onze deskundige verloskundigen. Katwijk, Oegstgeest en Leiden zijn bekend terrein voor hen en we begeleiden vrouwen uit al deze plaatsen. Ben je woonachtig in Katwijk, Oegstgeest of Leiden en op zoek naar goede verloskundigen? Neem dan contact met ons op.

Verloop van de zwangerschap

In onze praktijk begeleiden onze verloskundigen jullie vanaf het allereerste begin. Dit kan zelfs al voordat er een zwangerschap is, dus voor vrouwen met een kinderwens.
Voor vrouwen met een kinderwens hebben we een speciaal spreekuur en consult.

  • Intake gesprek: Wanneer je hebt geconstateerd dat je zwanger bent, bel je ons voor een intake gesprek. Tijdens dit gesprek vertellen we je welke onderzoeken we doen, met welke regelmaat we controleafspraken hebben, maken we een echo om te bepalen of het hartje klopt en plannen we een afspraak voor de termijn echo.
  • Termijnecho: Deze echo maken we wanneer we denken dat je ongeveer 11 weken zwanger bent. We maken deze echo om de definitieve uitgerekende datum te bepalen.
  • Controles: We plannen controles in volgens een bepaald schema. In het begin zit hier een aantal weken tussen, de tijd tussen de controles wordt steeds korter naarmate de uitgerekende datum nadert. Tijdens deze controles bespreken we hoe jij je voelt, meten we de bloeddruk en bespreken we alle zaken die te maken hebben met de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Al je vragen kun je aan ons stellen.
  • Echo’s: Er zijn een aantal echo’s die standaard worden gemaakt, deze worden vergoed door de zorgverzekeraar. Structureel echoscopisch onderzoek ofwel de 20 weken echo, groeiecho rond 30 weken en een liggingsecho rond de 36 weken.
  • Pretecho: Naast alle standaard echo’s kun je er voor kiezen om een pretecho te maken. Deze echo wordt niet vergoed door je zorgverzekeraar.
  • Bevalling: Tijdens de bevalling word je bijgestaan door onze verloskundigen. Katwijk heeft geen ziekenhuis, onze praktijk werkt samen met het Alrijne ziekenhuis en het LUMC. Onze verloskundigen zijn er ook voor je als je er voor kiest om thuis te bevallen.
  • Kraamtijd: Tijdens de kwaamtijd word je in de eerste week regelmatig bezocht door onze verloskundigen. Katwijk, Valkenburg, Oegstgeest en Leiden worden met grote regelmaat bezocht door onze verloskundigen om de nieuwe bewoners van de wereld en hun moeders te bezoeken. De verloskundigen bespreken de controles die de kraamhulp uitvoert en ze voeren indien nodig of gewenst zelf controles uit.

Op zoek naar deskundige en betrokken verloskundigen? Katwijk en omgeving is met Puur Verloskunde een goed gekwalificeerde verloskundepraktijk rijker! Voor vragen of om een afspraak te maken, neem contact met ons op.

Tel: 06 42 42 13 00
E-mail: info@puurverloskunde.com