Thuis bevallen

Wij geloven sterk in de kracht van elke vrouw om zelf te bevallen. Zonder kunstmatige ingrepen die weer tot extra complicaties kunnen leiden.  Dat betekent niet dat elke bevalling gemakkelijk is, maar wij zijn er om je daar doorheen te helpen. Met alle begeleiding die maar nodig is. Tijdens de gehele bevalling houden wij jouw gezondheid en die van jullie kindje nauwlettend in de gaten. Is het toch nodig dat je naar het ziekenhuis gaat? Of wil je dat zelf? Dan regelen we dat snel. 

Poliklinisch bevallen

Als je poliklinisch bevalt, betekent dat dat er geen medische noodzaak is om in het ziekenhuis te bevallen. Soms moet je dan een eigen bijdrage betalen. De bevalling begint in deze situatie ook gewoon thuis en op het moment dat we samen besluiten dat het tijd is om naar het ziekenhuis te gaan, bellen wij het ziekenhuis van jouw keuze. Soms is het erg druk en moeten we uitwijken naar je tweede keuze.  Wij gaan met je mee naar het ziekenhuis en zullen daar bij je blijven totdat jullie kindje geboren is.

Medisch bevallen

Moet je in het ziekenhuis bevallen, dan is dat een medische indicatie. Dit kan al voorafgaand aan de bevalling duidelijk zijn maar het kan ook tijdens de bevalling nodig zijn om naar het ziekenhuis te gaan. Ga jij medisch bevallen, dan wordt alles vergoed door de zorgverzekeraar. Je komt dan ook onder de zorg van een gynaecoloog. 

Dragen wij de zorg over tijdens de bevalling, dan kan het zijn dat we er nog bij blijven totdat jullie kindje geboren is. Dit hangt af van het moment van overdracht. Ben je al bij een gynaecoloog voordat de bevalling begint, dan zijn wij er niet bij.