Borstvoeding

Borstvoeding geven is een goede investering in de gezondheid van je kind. Een investering die in het begin veel inspanning vergt, maar zich terugbetaalt in een betere gezondheid van je kind en daarom de moeite waard is.

Het algemene advies is om 6 maanden volledige borstvoeding te geven zonder bijvoeding.. Na 6 maanden moet er in overleg met het consultatiebureau gestart worden met andere voedingsproducten.

Uit onderzoek is gebleken dat borstvoeding voor een zuigeling de beste voeding is en je geeft daarmee je kind ook de beste start. Door het geven van borstvoeding heeft je kind minder risicio op:

  • maag-darmstoornissen
  • luchtweginfecties
  • urineweginfecties
  • bacteriële meningitis
  • chronische darmziekten

Ook allergische aandoeningen, diabetes mellitus, overgewicht en wiegendood komen in de groep borstgevoede kinderen minder voor.

Daarom is het voor ons als Puur verlokunde vanzelfsprekend dat wij jullie als aanstaande ouders alle steun en begeleiding bieden in jullie keuze voor borstvoeding.

Ook via internet kun je veel informatie krijgen over de voordelen van borstvoeding voor moeder en kind. • Het lezen van boeken om een goede start te maken met het geven van borstvoeding is ook heel belangrijk.

Tijdens de zwangerschapscontroles en de kraamvisites kan je altijd met vragen over borstvoeding bij ons terecht.

Je kan veel informatie over borstvoeding vinden op de website www.borstvoeding.com.

Soms is het geven van borstvoeding niet mogelijk of heb je na alles afgewogen te hebben, toch besloten om kunstvoeding te geven. Dan respecteren wij je keuze en willen je daarbij adviseren en begeleiden.